Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ulyanovsk Birleşik Rusya üyeleri Çernobil nükleer santralindeki kazayı tasfiye edenlerin anısını onurlandırdı

Ulyanovsk Birleşik Rusya üyeleri Çernobil nükleer santralindeki kazayı tasfiye edenlerin anısını onurlandırdı
28.04.2024
A+
A-

Ulyanovsk Birleşik Rusya üyeleri Çernobil nükleer santralindeki kazayı tasfiye edenlerin anısını onurlandırdı
2024

Bölgenin birçok şehrinde tören etkinlikleri düzenlendi
Ulyanovsk’ta kolordu yardımcıları ve parti aktivistleri, öğrenciler, gençlik üyeleri ve okul çocuklarıyla birlikte “Çernobil Çanı kalplerimizde çalıyor” anıtına çiçekler bıraktı ve şehit tasfiyecilerin anısını bir dakikalık saygı duruşuyla onurlandırdı.

“Çernobil nükleer santralindeki korkunç olayların üzerinden 38 yıl geçti. Trajediyi hatırlıyor ve omuzlarında korkunç bir talihsizlik taşıyan insanların cesareti önünde başımızı eğiyoruz. Başarıları sayesinde radyasyonun daha fazla yayılmasını durdurmak ve milyonlarca hayat kurtarmak mümkün oldu. Ulyanovsk Şehir Duması başkanı Birleşik Rusya bölge şubesi sekreter yardımcısı Ilya Nozhechkin, bizim iyiliğimiz için en değerli şeyi – sağlık ve yaşamı – feda ettiler ”dedi .

Tasfiye memurlarının dul eşleri ve aile üyeleriyle birlikte, Çernobil nükleer santralindeki kaza kurbanlarının anısına Dimitrovgrad Şehir Duması başkanı Ksenia Dushkova tarafından onurlandırıldı.

“Kazanın ilk tasfiyecileri, patlamanın ardından yangını söndüren ve atom felaketine karşı mücadele eden itfaiye ekipleriydi. “Radyasyon Kurbanları” anma töreninde tasfiye memuru arkadaşlarımızın anısını yangın sireninin sesi eşliğinde onurlandırdık. Çernobil’in yerel kamu kuruluşu üyeleri, sağlıkları ve hayatları pahasına dünyayı kurtaran engellilerin dul eşleri, çocukları ve torunları buraya geldi. Semipalatinsk, Çernobil, Mayak… Hatırlıyoruz!” – dedi.

Ciddi olay Barysh’ta gerçekleşti. Yerel parti şubesi sekreteri Igor Kisilev, kasaba halkıyla birlikte Çernobil felaketinin kurbanlarının anıtına çiçek bıraktı.

“70’den fazla hemşehrimiz kazanın sonuçlarını ortadan kaldırmak için Çernobil’e gitti. Ne yazık ki çoğu artık orada değil. Dünyayı nükleer bir felaketin sonuçlarından korumak için sağlıklarını ve hayatlarını feda edenlerin anısını her zaman onurlandıracağız. Birleşik Rusya üyesi, İnsanlığın Çernobil’den alınan dersleri hatırlaması ve bu tür trajedilerin bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için her şeyi yapması gerektiğini belirtti.

Çalışan Terenga köyünde, kültür ve eğlence merkezi temelinde unutulmaz bir “Çernobil – acım” toplantısı gerçekleşti. Kazanın sonuçlarının ortadan kaldırılmasına katılan Valentina Kuryleva ve Alexander Goryachkin , etkinliğin ziyaretçilerine 26 Nisan 1986’da yaşanan korkunç olayları anlattı .

Hoparlör
Nozhechkin Ilya Vladimirovich
Nozhechkin Ilya Vladimirovich
RPS Başkanlığı Üyesi; milletvekilleri ve yardımcı derneklerle çalışmaktan sorumlu URO Partisi Sekreter Yardımcısı; Zasviyazhsky Moskova Bölgesi Sekreteri; VI toplantısının Ulyanovsk Şehir Duması Başkanı.
#Nozhechkin
#Duşkova
#bölgeler
#Ulyanovsk bölgesi
#Çernobil Nükleer Santrali
#kaza
#yıl dönümü
#Kisilev
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/ulyanovskie-edinorossy-pochtili-pamyat-likvidatorov-avarii-na-chernobylskoj-aes

 

REKLAM ALANI