Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Turizm ve eğlence kompleksi “Chorchaman” da Darvaz bölgesi sakinlerinin başarılarının sergisini ziyaret etmek

Turizm ve eğlence kompleksi “Chorchaman” da Darvaz bölgesi sakinlerinin başarılarının sergisini ziyaret etmek
17.08.2023
A+
A-

 

 

 

Turizm ve eğlence kompleksi “Chorchaman” da Darvaz bölgesi sakinlerinin başarılarının sergisini ziyaret etmek

.2023 Darvaz ilçesi

15 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon, turizm ve eğlence kompleksi “Chorchaman” da Darvoz bölgesi sakinlerinin başarılarının sergilendiği sergiyi ziyaret etti. .

 

 

 

Ayrı reyonlarda Darvaz ilçesi üretim işletmelerinin kalsit ve ondan üretilen malzemeler, mermer taşı, plastik mamuller, çatı kaplama, dekoratif boyalar, şekerleme ürünleri, un, kuru meyve sebze gibi ürünleri kaliteli ve modern ambalajlarda, susuz su vb raporu yapıldı.

Ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, meyve ve sebzelerin modern bir şekilde paketlenmesi ve uluslararası pazarın gereksinimlerini karşılaması da dahil olmak üzere Darvaz ilçesinde üretilen ürünlerin kalitesini çok takdir etti.

 

 

 

Bölge dağlarındaki çiçek ve ot bolluğunu dikkate alan vatansever işadamları, Darvoz ilçesinin yenilikçi ve teknolojik parkında “Guloba” işletmesini kurarak atriyum üretimine başladı, ürünlerinin geniş bir listesi fuarda sunuldu. sergi. Bu deneyim, yani ev ürünlerinin üretimi, ülkede ilk kez uygulanmaktadır.

Darvaz ilçesinde arıcılık, sakinlerin ana mesleklerinden biridir. Doğal bal, piyasada alıcının ilgisini çeken özel ve kaliteli bir yöntemle paketlenir.

Darvaz ilçesinde bu yönüne özel önem veriyorlar ve balı göz alıcı ambalajlarda sunuyorlar.

Burada Darvaz ilçesi ve ilgili diğer bölgelerde hayata geçirilecek olan kırmızı balığın ıslah ve üretim süreci milletin lideri Emomali Rahmon’a sunuldu.

 

 

 

Orta Asya’da kırmızı balık yetiştiriciliğine henüz başlanmadığı ve bu planın yeni teknoloji kullanılarak ilk kez Tacikistan’da uygulandığı söyleniyor.

Kırmızı balık çoğunlukla denizde yaşar. Uzmanlar, yeni yollar bularak onu Tacikistan’da büyütmenin mümkün olduğunu gördüler.

Serginin bir diğer köşesinde ise başta halı dokumacılığı olmak üzere dikiş atölyeleri ve işletmelerinin ürünleri ile el sanatları sergilendi.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, Darvaz ilçesindeki kadın ve kız çocuklarının el sanatlarına ilgi gösterdi ve daha fazla genç kadının halk sanatları eğitimi almaya çekilmesinin önemli olduğunu düşündü.

Sergide ayrıca eski Darvaz yerleşimi – Karon kalesi topraklarında bulunan ev eşyaları da dahil olmak üzere tarihi buluntular da yer aldı.

Tacikistan’daki “Chorchaman” turizm ve dinlenme kompleksi, yerli ve yabancı turistlerin en gözde yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

 

 

 

Bu yerin rengarenk doğası, güzel çiçekleri ve ağaçları, şelalesi ve sarp geçidi her izleyicinin ilgisini çekmektedir.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Darvaz ilçesinin muhterem sakinlerinin elde ettiği başarıları önemli ölçüde değerlendirerek, mevcut doğal kaynakların etkin ve akılcı kullanılmasının önemli olduğunu değerlendirdi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31274?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI