ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL
Türkiye’de temsilcilik bulundurması zorunlu hale gelen Facebook, Twitter gibi çok sayıda sosyal medya platformuna verilen üçüncü 30 günlük ceza sürecinde sona gelindi. 40 milyon lira para cezası kesilen platformlara bu kez 3 ay reklam verilmesi 18 Ocak tan İtibaren yasaklanacak. Cezaları “Türkiye’nin büyük sorunu” olarak niteleyen uluslararası Sosyal medya uzmanları derneği (Usmed) Gaziantep temsilcisi Onur Eyyupoğlu , “Vatandaşlar açısından internetin fişini çekmeye doğru bir aşamaya gidiliyor” dedi.
Türkiye’de temsilcilik açmayan bu platformlara aralık ayı başında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan 30 milyon liralık ikinci idari para cezasının üzerinden de 30 gün geçti. Yasa gereği, temsilcilik açmayan bu platformlara şimdi reklam yasağı uygulanacak ve Türkiye’deki çok sayıda işletme bu platformlara reklam veremeyecek.
FACEBOOK, TWITTER GİBİ ÖNDE GELEN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI TEMSİLCİLİK AÇMADI
Uluslararası sosyal medya uzmanları derneği (USMED) Gaziantep temsilcisi Onur Eyyupoğlu Yaptığı açıklamada ; “Geçen yıl 1 Ekim’de yürürlüğe giren ve ‘sosyal medya yasası’ olarak bilinen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”a göre günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya şirketlerinin Türkiye’ye temsilci atamaları gerekiyordu.
Geride kalan süreçte Rusya merkezli sosyal medya platformu VKontakte (VK) ve YouTube Türkiye’de temsilcilik açacağını ilan ederken Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, TikTok ve Dailymotion gibi dünyada milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye’de temsilcilik açmadı.
Sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de temsilcilik açmama kararları sürdüğü takdirde, reklam cezasından üç ay sonra internet trafiği bant genişliği yüzde elli daraltılacak. Bu daraltma kararından sonra da temsilcilik açılmazsa bant trafiğinin yüzde 90 daraltılması yaptırımı uygulanacak. “ dedi.
Son Güncelleme: 07 Ocak 2021 | Etiketler: 3 aylık reklam yasağı başlıyor, Sosyal ağlara üçüncü ceza yolda
Birleşik Rusya milletvekilleri, Kuzeydoğu Askeri Bölgesi’nde mayın temizleme çalışmalarında görev yapan Acil Durumlar Komutanlığı (EMERCOM) çalışanlarına muharip asker statüsü verdi.
В Междуреченском (ХМАО) единороссы помогли организовать для подростков мастер-класс по флористике
Birleşik Rusya milletvekilleri, gençlik ve çocuk STK’larına yönelik destek sisteminde iyileştirmeler yapılmasını sağladı
Депутаты «Единой России» добились усовершенствования системы поддержки молодёжных и детских НКО
По Народной программе «Единой России»-2021 на развитие сельских территорий дополнительно направят 12 миллиардов рублей
Евгений Поддубный: Все положения Народной программы «Единой России» — обязательны к реализации