Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanımız Van’da Görev Yapan Mehmetçiklerimize Seslendi

Cumhurbaşkanımız Van’da Görev Yapan Mehmetçiklerimize Seslendi
08.11.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanımız Van’da Görev Yapan Mehmetçiklerimize Seslendi

6’ncı Hudut Tugay Komutanlığımız sancağını; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ın katıldığı törenle teslim aldı.

Başkale ilçesindeki 6’ncı Hudut Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen “sancak tevdi töreni” Bakan Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi’nin alandaki yerlerini almasının ardından başladı.

Sancağın platformdaki yerini almasını müteakip saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Millî Savunma Bakanı Akar’ın sancağı 6’ncı Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul’a tesliminin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan telefondan Mehmetçiğe hitap etti.

Sancak teslim töreninin Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, “Sancak bizim kutsallarımız arasında en önemli yeri tutan bir değerimizdir” diye konuştu.

Sancak teslim törenlerinin anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şunları söyledi:

“Böyle değerli bir törende yüz yüze olmasak da sesimizi sizlere duyurabilme imkânı hazırladıkları için Millî Savunma Bakanıma, Genelkurmay Başkanıma, Kuvvet Komutanlarıma İstanbul’dan kalbi şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu törenle birlikte yeni bir sürecin, yeni bir dönemin orada başlıyor olması da bizler için ayrı bir gurur vesilesidir. Bütün askerlerimize başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu teslim töreniyle birlikte de sancağa nasıl sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu sahip çıkma olayının milletimiz ve ordumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizleri gözlerinizden öpüyorum.”

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/7112021-52572

REKLAM ALANI