Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin güçlenmesi için yaptığımız çalışmalar son derece önemlidir

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin güçlenmesi için yaptığımız çalışmalar son derece önemlidir
14.12.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ataş ve dernek heyetini kabul etti

“Türkiye ile aramızdaki bağların güçlenmesi için atılan adımlar bizi daha da yakınlaştırmakta ve geleceğe umutla bakabilmemizi sağlamaktadır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Elazığ’ın Anavatan Türkiye’nin ve bizim için çok önemli bir şehir olduğunu dile getirdi.
Elazığ denince ilk akla gelenin, Tabip Binbaşı Nihat İlhan olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Kanlı Noel olayları sırasında Kumsal’daki evlerinde şehit edilen Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve 3 çocuğunun Elazığ’da bulunan kabirlerini ziyaret ettiğini ve orada Elazığ halkıyla bir araya geldiğini söyledi.

“Önemli olan devlettir, buradaki varlığımızdır ve siyasi mücadelenin en iyi şekilde sürdürülebilmesidir”

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şu şekilde devam etti;
“Elazığ ziyaretimde halkla buluştum, İlhan ailesiyle tanıştım. Aramızdaki duygusal bağlar, şu anki iletişim dünyasında daha da yoğunlaşmıştır. Elazığ’ın sevinci de acısı da bizim ülkemizde paylaşılır. Zaman zaman aldığım davetlerle farklı şehirlere ziyaretlerim olmaktadır. Bu ziyaretler çok önemlidir. Sizin ziyaretleriniz de bizim için fevkalade değerlidir. KKTC’nin güçlenmesi için yaptığımız çalışmalar son derece önemlidir. Pandemi sebebiyle oluşan sıkıntılar geçicidir. Önemli olan devlettir, buradaki varlığımızdır ve siyasi mücadelenin en iyi şekilde sürdürülebilmesidir. Bizim burada bir devletimiz ve devletine güvenen vatandaşlarımız vardır. Anavatan Türkiye’nin adadaki garantörlüğü ve Doğu Akdeniz’de gelişen stratejik olaylarla bağlantılı olarak buradaki duruşumuz pekişmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal bağların güçlenmesi için atılan adımlar bizi daha da yakınlaştırmakta ve geleceğe umutla bakabilmemizi sağlamaktadır. Bu bağlamda derneğinizin yaptığı çalışmaları takdir ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kktc-elazig-kultur-ve-dayanisma-dernegi-yonetim-9172

REKLAM ALANI