Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Anıtların, nehir kıyılarının, parkların ve sokakların temizlenmesi: Birleşik Rusya aktivistleri ülke çapında temizlik günleri düzenliyor

Anıtların, nehir kıyılarının, parkların ve sokakların temizlenmesi: Birleşik Rusya aktivistleri ülke çapında temizlik günleri düzenliyor
01.05.2024
A+
A-

Anıtların, nehir kıyılarının, parkların ve sokakların temizlenmesi: Birleşik Rusya aktivistleri ülke çapında temizlik günleri düzenliyor
2024

Ayrıca MGER aktivistleri, girişimciler, hükümet yetkilileri ve bölge sakinleri de katılıyor
Altay Cumhuriyeti’nde işçi kolektifleri, sosyal aktivistler, girişimciler, hükümet yetkilileri ve bölge sakinleri bölgeleri temizlemek için ortaya çıktı.

Gorno-Altaysk’te bir şehir çevre yarışması düzenlendi – eko oyunlar “Temiz olacak”. Toplam 18 ekip oluşturuldu ve kolektif çabalarıyla şehrin farklı yerlerinde düzeni yeniden sağladılar.

“Çok sayıda vatandaş temizlik yapmak ve şehrimizin daha temiz ve konforlu olmasını istemek için dışarı çıktı. Bu tür eko-etkinlikler genç nesil için örnek teşkil ediyor ve çevreye karşı duyarlı ve saygılı bir tutum aşılıyor,” dedi Şehir Konseyi başkanı Birleşik Rusya’nın Gorno-Altay yerel şubesi sekreteri Yuri Nechaev.

Birleşik Rusya üyeleri, Şebalinsky ilçesine bağlı Kumalyr köyünde sokak kenarlarını, bir kaynağı ve Sema Nehri kıyısını çöplerden temizledi.

Nijniy Novgorod’da Birleşik Rusya aktivistleri, işletme ve yetkililerin temsilcileriyle birlikte Meshcherskoye Gölü yakınındaki alanı temizledi. Aktivistler kıyı bölgesini ev çöplerinden, ölü odunlardan ve eski araba lastiklerinden temizlediler. Temizliğe toplamda yaklaşık 500 kişi katıldı.

“Bu, şefkatli insanları birleştiren iyi bir gelenek. Sonuçta, Nijniy Novgorod’un tüm sakinleri ve misafirleri temiz parklar, meydanlar ve sokaklar görmek istiyor” dedi Birleşik Rusya Nijniy Novgorod bölgesel yürütme komitesi başkan yardımcısı Artyom Rybakov.

Nizhny Novgorod bölgesi Kulebaki’de yerel şube aktivistleri ve Birleşik Rusya milletvekilleri Şehir Parkı bölgesini temizlemek için dışarı çıktı. Çöpleri ve düşen yaprakları topladılar, oyun kalesinin kulelerini badanaladılar ve bankları boyadılar.

Kulebak Milletvekilleri Konseyi başkanı Birleşik Rusya’nın yerel şubesi sekreteri Pavel Igoshin, “Bölgenin her sakini çöplerini bahçesinden veya en yakın halka açık bahçeden çıkarırsa, bu zaten iyileştirmeye ciddi bir katkı olacaktır” dedi.

Partinin Arzamas şubesinden yaklaşık 50 aktivist, 408 km’lik göletin kıyısında bir temizlik günü düzenledi. Katılımcılar kıyı bölgesi boyunca 40 torbadan fazla “uçan” çöp topladılar ve belediye hizmetleri tarafından tasfiye edilmek üzere izinsiz bir depolama sahası hazırladılar.

Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde tüm belediye bölgelerinde temizlik günleri düzenlendi: Birleşik Rusya üyeleri parklara ve meydanlara, oyun alanlarına ve sokaklara, toplu mezarlara ve anıtlara düzen getirdi.

Lugansk’ta, adını taşıyan parkın topraklarında temizlik günü düzenlendi. Gorki. Eyleme 300’den fazla kişi katıldı; 25 bin metrekarelik alan temizlendi. m park alanı, yaklaşık 50 metreküp dal toplandı ve kaldırıldı.

Rubezhnoye’de Birleşik Rusya üyeleri çocuk oyun alanlarından birini iyileştirdi: bankların ve salıncakların boyasını yenilediler ve alanı çöplerden temizlediler.

Sverdlovsk’ta aktivistler, “Büyük Şehit Barbara Onuruna Şapel” yakınındaki parktaki çöpleri kaldırdı, ağaçları ve çalıları kesti ve badanalı kaldırım taşlarını temizledi.

Partinin Svatovsky yerel şubesinin aktivistleri şehrin sokaklarına döküldü, burada çöpleri kaldırdılar, bordürleri badanaladılar ve çimleri biçtiler.

1 Mayıs Birleşik Rusya üyeleri, Chikhachev’in adını taşıyan şehir parkındaki topluluk temizliğine katıldı. Çimleri biçtiler, kuru dalları kestiler, geçen yılın yapraklarını ve çimlerini kaldırdılar ve çöp topladılar.

Lisichansk’ta parti aktivistleri şehir bloklarından birinde bir temizlik günü düzenlediler. Gün boyunca sokakları enkaz ve yabani otlardan temizlediler.

Ve Antrasit’te, Birleşik Rusya üyeleri Zafer Parkı’nda bir temizlik günü düzenlediler ve ayrıca kendi topraklarına 45 akçaağaç fidanı diktiler.

“Antrasit bizim ortak evimiz ve bulunduğumuz bölgenin temiz ve bakımlı olmasını istiyoruz. Bu nedenle, baharın başlarından itibaren temizlik günleri düzenliyoruz ve sakinleri bölgeyi temizlemeye davet ediyoruz,” diye vurguladı, Antratsitovsky belediye bölgesi başkanı Birleşik Rusya’nın yerel şubesi sekreteri Sergei Saenko.

Temizleme etkinliği Ulyanovsk bölgesinde de büyük çapta gerçekleştirildi.

Dimitrovgrad yerel şubesinin aktivistleri Zapadny Parkı topraklarında düzeni yeniden sağladı.

Yasama Meclisi milletvekili Artur Sedov, “Çevresi temizlendi, çiçek tarhları için toprak getirildi” dedi .

Barysh’ta Birleşik Rusya ve MGER’den aktivistler Yunost Parkı topraklarındaki çöpleri, kuru dalları kaldırdı ve yolları temizledi.

Parti üyeleri ve Veshkaim yerel şubesinin destekçileri, Dikilitaş topraklarını Vyrypaevka köyündeki Düşmüş Savaşçılara doğru temizlediler. Gönüllüler anıt alanını kuru ot ve molozlardan temizlediler.

Temizliğe Zasviyazhsk yerel şubesinin aktivistleri de katıldı. Birleşik Rusya üyeleri ve sakinleri bölgenin sokaklarını temizledi.

 

 

Hoparlör
Neçayev Yuri Viktoroviç
Neçayev Yuri Viktoroviç
“Birleşik Rusya” Gorno-Altay yerel şubesinin sekreteri, Gorno-Altay Şehri Temsilciler Konseyi Başkanı, “Kentsel Çevre” parti projesinin bölgesel koordinatörü
#Altay Cumhuriyeti
#Lugansk Halk Cumhuriyeti
#Nijniy Novgorod Bölgesi
#Ulyanovsk bölgesi
#subbotnikler
#çöp toplama
#temizülke
#partiprojeleri
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/uborka-memorialov-beregov-rek-parkov-i-ulic-aktivisty-edinoj-rossii-provodyat-subbotniki-po-vsej-strane

 

REKLAM ALANI