Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI
07.05.2022
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Merhamet ve şefkatiyle yüreklerimizi kuşatan, ilk öğretmenimiz, sığınağımız, korunağımız, ilk duacımız, baş tacımız annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; bütün annelerimize en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.

Karşılıksız emek ve sınırsız sevgiyle bizleri büyüterek, topluma en iyi şekilde hazırlayan tüm annelerimiz; dünyadaki koşulsuz sevginin kaynağı, hayatı anlamlı kılan en değerli varlığımızdır. Varlıklarıyla hayata anlam katan annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez.

İnsanı “Eşref-i Mahlûkat” şeklinde nitelendiren, insanı -herhangi bir ayrım yapmaksızın- yaratılmışların en şereflisi olarak gören medeniyetimiz; “Cennet anaların ayakları altındadır.” hadis-i şerifiyle anneliğe atfettiği değerle insanlığa örnek teşkil edecek bir değerler manzumesine sahiptir. İlahi Kelam anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretmiş, hatta “Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara ‘öf!’ bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.” şeklinde buyurmuştur. Cennetin ayakları altında olduğuna inandığımız analarımıza “öf” bile dememekle emrolunduğumuz bir değerler dünyasının varisleriyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” Zira anne, sadece bir çocuğu dünyaya getiren değil evladını koruyan, kollayan, ona şefkatle kol kanat geren; “Emrolunduğu gibi dosdoğru olmayı” aşılayan ve evladının ruhunu güzel ahlâkla besleyendir. Vatanı “anne” ile özdeşleştiren aziz milletimiz anneliğin kutsal olduğuna inanmış; ana vatanını ve tüm mukaddesatını -İstiklal Marşı’ndaki ifadeyle- “namahrem eli”nden canı pahasına korumuştur.

Bu vesileyle “Şehit olursam ağlama anne!” diyen evlatlar yetiştiren, vatan ve millet yolunda şehadete kavuşan evladı için “Vatan sağ olsun!” diyen ana babalarımızın ellerinden öpüyor; hürmet ve saygılarımı iletiyorum. Başta şehit annelerimiz olmak üzere ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm anneleri rahmetle ve minnetle yâd ediyor.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI