Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehitlerimizin Yakınları ve Gazilerimizle Bayramlaştı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehitlerimizin Yakınları ve Gazilerimizle Bayramlaştı
14.05.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehitlerimizin Yakınları ve Gazilerimizle Bayramlaştı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’taki askerî birliklerde yaptığı denetleme ve incelemelerinin ardından memleketi Kayseri’ye gitti.

Açıklama yok.

Kayseri Orduevinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Bakan Akar, onlarla sohbet etti ve onların bayramlarını kutladı.

Açıklama yok.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin binlerce yıldır süre gelen millî, manevi ve mesleki değerlerinin olduğunu vurgulayan Bakan Akar, bu değerlere her ne olursa olsun sahip çıktıklarını söyledi.

Açıklama yok.

Bakan Akar, TSK’nın operasyonlarında sivil, masum insanların, dinî ve tarihî yapıların, çevrenin zarar görmemesi için hem planlama hem uygulama safhalarında gereken her türlü tedbiri aldığını belirterek bazı hâllerde bunun için operasyonun gecikmesi pahasına faaliyetlerin yönünü dahi değiştirdiklerini aktardı.

Açıklama yok.

Sabırla, azimle üzerine giderek terörü bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Akar, “Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Bizim Kürt, Arap kardeşlerimizle, oradaki diğer etnik ya da dinî gruplarla hiçbir şekilde sorunumuz yok. Bizim hedefimiz sadece ve sadece teröristlerdir” diye konuştu.

“Binlerce yıldır beraber yaşadığımız Kürt kardeşlerimizle beraber 84 milyon omuz omuza Türkiye’nin refahı, nesillerimizin geleceği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Bakan Akar, TSK’nın yaptığı operasyonları bilinçli bir şekilde çarpıtmaya çalışanların olduğunu belirtti. Bakan Akar, “Bazı yerli ve yabancı odaklar TSK’nın, Türkiye’nin yaptığı operasyonları sanki PKK ile, teröristlerle ilgili değil de oradaki Kürtlere ve Araplara karşıymış gibi bilinçli bir şekilde ahlaksızca olayı saptırıyorlar” dedi.

TSK’nın faaliyetlerin tamamen açık ve şeffaf olduğunu, operasyonların Irak başta olmak üzere tüm komşuların toprak bütünlüğüne, sınırlarının güvenliği ve egemenliğine saygılı şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bize uzun yıllardır zarar veren, asil milletimizin güvenliğini tehdit eden teröristlerden bahsediyoruz. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek. Bunun için çalışıyoruz. Bunun dışında bizim başka bir amacımız yok” diye konuştu.

Açıklama yok.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin şimdiye kadar hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadığını, bundan sonra da bırakmayacağını belirten Bakan Akar, kazanılan başarılardaki en büyük payın aziz şehitlerle kahraman gazilerin olduğunu söyledi. Bakan Akar, şehitlerin vatan ve bayrak sevgisinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek “Bizim şehitlerimizi, onların hatıralarını unutmamız asla söz konusu değildir. Onların hatıralarını en üst düzeyde yaşattık, yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1352021-31845

Açıklama yok.

REKLAM ALANI